Sursa de laborator, simpla, af. digital, 0...30V/0-20A - 3020D - 1
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Sursa de laborator, simpla, afisaj digital, 0-30V/0-20A - 3020D

Domeniu reglaj tensiune stabilizata: 0 ... 30 V

1.650,00 lei Include TVA

1.386,55 lei Nu include TVA

notifications_active Ultimele produse in stoc
Descriere

Caracteristici tehnice:

 - Domeniu reglaj curent sarcina: 0 ... 20 A

 - Dimensiuni (mm): 375 x 263 x 164

 - Greutate: 13.5 kg

 - Tensiune de alimentare: 220 VAC ± 10%, 50/60Hz

 - Securitate: protectie (limita de curent de sarcină)

 - Stabilitatea tensiunii: ≤ 0,01% 2 mV

 - Riplu tensiune: ≤ 0.5mV rms

-  Stabilizarea curentului: ≤ 0,2% 3 mA 

 - Riplu curent: ≤ 2 mA rms

 - Coeficientul de temperatura: ≤ 200ppm / 1 ° C

 - Precizie tensiune: ± 1% din citire + 1 digit

 - Precizie curent: ± 1% din citire + 1 digit

 - Temperatura de operare: 0 ° C la 40 ° C, RH <80%

 - Temperatura de depozitare: -10 ° C la 40 ° C, RH <80%

Operare:

1. Modul de lucru tensiune constanta.

Conectați sursa de alimentare la retea. Porniți butonul de alimentare . Reglati potentiometrul de curent de sarcina spre valoarea maxima apoi reduceti la valoarea dorita. Reglati potentiometrul de tensiune la valoarea dorita a tensiunii si apoi conectati consumatorul la bornele de iesire ale sursei respectand polaritatea corecta. Este recomandat sa conectati la pamantare terminalul  pentru a preveni aparitia zgomotelor. Dacă valoarea curentului consumat de sarcina este mai mare decat valoarea presetata a curentului, LEDul de curent constant se aprinde (CC) si valoarea tensiunii de iesire scade. Este posibil ca la iesire sa apara un scurt circuit, in acest caz deconectati sarcina sau ajustati valoarea curentului maxim, astfel incat sursa de tenriune sa lucreze corect (LED-ul CV aprins).

2. Mod de lucru curent constant

Conectați sursa de alimentare la retea. Porniți butonul de alimentare . Potentiometrul de reglare tensiune trebuie pozitionat in jurul valorii 6 – 10 V tensiune de iesire. Reglati apoi potentiometrul de reglaj curent la valoarea minima. In acest moment LED-ul care semnalizeaza modul de lucru curent constant (CC) se aprinde. Conectati un strap (faceti un scurtcircuit) la bornele de iesire si reglati valoarea curentului constant la valoarea dorita. Eliminati strapul de la bornele de iesire – acum sursa este gata de utilizare.

Observatii: 

1. Sursa are protectie la scurtcircuit excelenta. Dacă există un scurtcircuit intre terminalele de ieșire, curentul de ieșire este limitat. Datorită circuitelor electronice de control, caldura generata de tranzistoare este mare și poate provoca daune la sursa de laborator. Desi protectia este foarte eficienta, este recomandat sa eliminati scurtcircuitul cât mai curând posibil

2. Sursa nu este adecvata pentru încărcarea bateriei auto - poate cauza deteriorarea sursei de laborator.

3. Sursa este echipata cu un ventilator de răcire, asigurați libera circulatie a aerului in spatele sursei – nu obturati caile de ventilatie. Nu utilizati sursa in medii in care temperatura depășește 45 ° C.

4. Aparatul nu este destinat pentru funcționare continuă - necesită pauze periodice pentru racire, in special in cazul in care curentul consumat de sarcina conectata la iesirea sursei este mare (> 3A)

5. Când nu utilizati sursa de alimentare o perioada mai lunga de timp, pastrati-o într-un loc uscat, bine ventilat și păstrați-o curata.

6. Înainte de a curăța aparatul sau inainte de a înlocui siguranța, deconectati sursa de alimentare de la rețea.

Date tehnice
Zhaoxin
87076
chat Review-uri (0)